Navigation Huvudinnehåll Logga in Sök

Bibliotekens lokaler är stängda

Alla våra bibliotek håller tills vidare stängt med anledning av Covid-19. 


Ny på biblioteket


Välkommen till våra bibliotek och lärandetorg. Här är samlingssidan med allt du behöver veta för att börja använda våra tjänster. Har du några frågor eller behöver praktisk hjälp, fråga gärna en bibliotekarie på plats eller maila oss!

Våra bibliotek

På Chalmers högskola finns två bibliotek och ett lärandetorg: Huvudbiblioteket och Arkitektur- och samhällsbyggnadsbiblioteket på Campus Johanneberg och Chalmers Lärandetorg i Kuggen på Campus Lindholmen.

Bibliotekskort 

Du behöver ett bibliotekskort för att låna tryckta böcker. Tag med giltig legitimation och skaffa kortet på något av våra bibliotek.

Sök böcker, artiklar, databaser...

Du hittar nästan allt som finns på biblioteket via sökrutan överst på alla våra webbsidor. Skriv dina sökord direkt i sökrutan eller klicka på Avgränsa för att välja artiklar, tryckta böcker, databaser m.m.

 

Ska ̈rmavbild 2014-01-07 Kl . 15.52.16

 

På sidan Söka finns alla söktjänster och databaser samlade med mer information.

Access till e-resurser

Som studerande eller anställd på Chalmers når du databaser, e-böcker, och e-tidskrifter med CID-inloggning, och även utanför campus.

Kommer du inte åt e-böckerna och artiklarna? Här finns tips, och information om hur personer utan Chalmers-anknytning kan få åtkomst till e-resurser. 

Datorer och scannrar

Det finns datorer med CID-inloggning att använda på biblioteken, och ett par datorer för externa användare. Scannrar finns vid flera av datorerna, eller som funktion i vissa skrivare.

Wifi 

Du kan använda Eduroam i våra lokaler. Läs om hur du gör inställningarna. Det finns inget öppet nätverk.

Skriva ut och kopiera

Varje termin får studenter ett visst antal utskrifter från Chalmers. Kolla hur mycket du har kvar på print.chalmers.se och logga in med ditt CID. Där kan du även fylla på ditt konto.

Alla har möjlighet att kopiera. För att kunna kopiera måste du köpa ett kopieringskort/värdebevis och därefter aktivera det. Använd kortets nummer och koden på rad 4. 

Krångligt? Mer hjälp finns på sidan Kopiera och skriva ut.

Grupprum

Studenter på Chalmers kan boka grupprum på Huvudbiblioteket och Chalmers Lärandetorg, Kuggen. Du får boka maximalt två fyratimmarsblock per tillfälle. Läs mer om våra grupprum

Mattesupport

På Mattesupporten får du hjälp av studenter från Institutionen för Matematiska vetenskaper. Mattesupporten finns på Huvudbiblioteket i Johanneberg och på Chalmers Lärandetorg, Kuggen på Lindholmen.

Läs- och skrivstöd

På Huvudbiblioteket och på Chalmers Lärandetorg, Kuggen finns en lässtudio utrustad med läshjälpmedel. Vi kan även hjälpa dig att beställa kurslitteratur i form av talböcker. Läs mer om vår service för studenter med särskilda behov

Ny student på Chalmers

På Chalmers webbplats finns fler tips till dig som är ny student. 

Följ oss i sociala medier

Följ oss på InstagramFacebook och Twitter för den senaste informationen, event, tävlingar och annat roligt. 

shutterstock_64474027.jpg

 

Chalmers