Navigation Huvudinnehåll Logga in Sök

Ny student


Välkommen till våra bibliotek och lärandetorg. Här är samlingssidan med allt du behöver veta för att börja använda våra tjänster. Har du några frågor eller behöver praktisk hjälp, fråga gärna en bibliotekarie på plats eller maila oss!

Våra bibliotek

På Chalmers högskola finns två bibliotek och ett lärandetorg: Huvudbiblioteket och Arkitektur- och samhällsbyggnadsbiblioteket på Campus Johanneberg och Chalmers Lärandetorg i Kuggen på Campus Lindholmen.

Bibliotekskort 

Du behöver ett bibliotekskort för att låna tryckta böcker. Tag med giltig legitimation och skaffa kortet på något av våra bibliotek.

Sök böcker, artiklar, databaser...

Du hittar nästan allt som finns på biblioteket via sökrutan överst på alla våra webbsidor. Skriv dina sökord direkt i sökrutan eller klicka på Avgränsa för att välja artiklar, tryckta böcker, databaser m.m.

 

Ska ̈rmavbild 2014-01-07 Kl . 15.52.16

 

På sidan Söka finns alla söktjänster och databaser samlade med mer information.

Access till e-resurser utanför campus

Kommer du inte åt e-böckerna och artiklarna hemifrån? Du måste vara registrerad på Chalmers för att kunna använda dem. Här finns tips

Datorer och scannrar

Det finns studentdatorer att använda på biblioteken. Du loggar in med CID. Scannrar finns vid flera av datorerna, eller som funktion i vissa skrivare. Prata med 

Wifi 

Du kan använda Chalmers Eduroam i våra lokaler. Läs om hur du gör inställningarna.

Skriva ut och kopiera

Varje termin får du ett visst antal utskrifter från Chalmers. Kolla hur mycket du har kvar på print.chalmers.se och logga in med ditt ChalmersID. Där kan du även fylla på ditt konto.

För att kunna kopiera måste du köpa ett kopieringskort/värdebevis och därefter aktivera det. Använd kortets nummer och koden på rad 4. 

Krångligt? Mer hjälp finns på sidan Kopiera och skriva ut.

Grupprum

Studenter på Chalmers kan boka grupprum på Huvudbiblioteket och Kuggen. Du får boka maximalt två fyratimmarsblock per tillfälle. Läs mer om våra grupprum

Mattesupport

På Mattesupporten får du hjälp av kunniga studenter från Institutionen för Matematiska vetenskaper. Mattesupporten finns på Huvudbiblioteket i Johanneberg och Lindholmenbiblioteket.

Funktionshinder

På Huvudbiblioteket finns en lässtudio utrustad med läshjälpmedel. Vi kan även hjälpa dig att beställa kurslitteratur i form av talböcker. Läs mer om vår service för studenter med särskilda behov

Följ oss i sociala medier

Följ oss på TwitterFacebook och Instagram för den senaste informationen, tävlingar och annat roligt. 

Studera på Chalmers

Chalmers webbplats finns fler tips till dig som är ny student. 

shutterstock_64474027.jpg

 

 

Chalmers