Navigation Huvudinnehåll Logga in Sök

FÖRÄNDRINGAR MED ANLEDNING AV COVID-19

[2020-03-24] Alla våra bibliotek har stängt tills vidare med anledning av Covid-19. Detta gäller även Meröppet. Alla våra onlineresurser fungerar precis som vanligt under tiden som vi har stängt. Om du har frågor kan du alltid mejla till support.lib@chalmers.se.


Här hittar du fortlöpande information om Chalmers biblioteks verksamhet med anledning av Covid-19 


Låna


Bibliotekskort

Alla kan få ett bibliotekskort på Chalmers bibliotek. Bibliotekskortet är detsamma på Huvudbiblioteket, Arkitektur- och samhällsbyggnadsbiblioteket och Chalmers Lärandetorg, Kuggen. Kom till något av biblioteken så hjälper vi dig. Glöm inte att ta med fotolegitimation.  

bibliotekets användarregler finns utförligare information.

Elektroniskt material

Du som är student eller anställd på Chalmers når bibliotekets elektroniska material om du är inloggad i Chalmers nätverk. Om du vill komma åt e-böcker, e-tidskifter och databaser hemifrån kan du använda ditt CID när systemet ber om inloggning. På sidan Access utanför campus hittar du den samlade informationen om åtkomst.

Lån och omlån

För att kunna låna tryckt litteratur behöver ha med dig ditt bibliotekskort. Du är garanterad att få låna hem en bok i 14 dagar, men om ingen reserverar boken kan du ha den i upp till 90 dagar. Om någon reserverar boken efter 14 dagar kommer du att få ett meddelande där vi ber dig lämna tillbaka den så fort som möjligt.

Det går bra att lämna tillbaka boken till vilket som helst av våra tre bibliotek. Om du kommer när vi har stängt kan du använda bokinkastet, som finns vid samtliga entréer.

Om ingen reserverat boken kan du låna om den upp till två gånger à 30 dagar. Det gör du enklast via ditt bibliotekskonto, My account. Om du vill låna den ännu längre måste du komma till biblioteket och få hjälp av oss.

Via bibliotekets katalog kan du ställa dig i kö på utlånade böcker. När boken finns att hämta får du ett e-postmeddelande. Boken står kvar på reservationshyllan i en vecka.

Fjärrlån hämtar och återlämnar du i informationsdisken. 

För e-böcker varierar användningsvillkoren mellan olika leverantörer.

Som Chalmersstudent eller anställd kan du:

  • Låna böcker.
  • Boka grupprum.
  • Använda e-resurser hemifrån via Chalmers VPN (Virtual Private Network) eller ditt Chalmers-ID (CID)
  • Låna förvaringsskåp, whiteboardpennor, hörlurar, usb-minnen, använda scanner m.m.
  • Använda datorerna i biblioteket med ditt Chalmers-ID (CID).

När du slutar på Chalmers förlorar du tillgången till våra e-resurser hemifrån.

Inte Chalmersanknuten?

Du får gärna låna tryckta böcker och kopiera ur tryckta tidskrifter. Välkommen till biblioteket för att skaffa ett bibliotekskort.

Med kortet kan du även logga in på bibliotekets publika datorer där du kan använda de flesta av bibliotekets e-resurser i privat studiesyfte. Endast Chalmersanknutna har tillgång till trådlöst nätverk på biblioteket. 

Endast Chalmersanknutna har möjlighet att göra utskrifter och boka grupprum. Du som inte har ett Chalmers-ID (CID) saknar också tillgång till våra e-resurser hemifrån. 

Om vi inte har det du letar efter

Vi är alltid intresserade av att utöka bibliotekets samlingar med resurser som har anknytning till Chalmers ämnesområden. Det enklaste sättet att tipsa oss om en bok eller artikel är att lämna ett inköpsförslag

Låneautomat Utzoomad , Red.

 

 

Chalmers