Navigation Huvudinnehåll Logga in Sök

Från 17 augusti öppnar bibliotekens lokaler i begränsad omfattning

Det finns då möjlighet till att hämta reserverat material, 10-14 måndag till fredag. Läsesalar och läsplatser är fortsatt inte tillgängliga med anledning av Covid19.
Läs mer om vad som gäller från och med 17 augusti


Databasinformation


SciFinder-n


Databas med kemisk och relaterad vetenskaplig information. Sök substanser och reaktioner, eller patent- och artikelreferenser.

Chalmers bibliotek rekommenderar SciFinder-n därför att det är en viktig databas inom kemi, med ett grafiskt interface. Eftersom informationen i SciFinder-n är integrerad, kan du söka efter antingen referenser, substanser, eller reaktioner, och sedan enkelt hämta relaterad information från något av de andra områdena.

För att kunna använda SciFinder-n måste du vara registrerad användare. Du måste ange en Chalmers e-postadress vid registreringen.

Hjälpmedel:
Quick start guide
Searching in SciFinder-n
How-to videos
FAQ

Användningsvillkor

Studerande och anställda på Chalmers får använda denna resurs för eget bruk i icke-kommersiellt studie- eller forskningssyfte.
Allmänna användningsvillkor.

Villkor för nedladdning och utskrifter för denna databas.

E-böcker från Dawsonera

Dawsonera kommer försvinna inom kort eftersom Dawson har gått i konkurs. Vi arbetar med att få fortsatt access till de eböcker som ingår.

Statista

Vi rekommenderar Statista om du är ute efter en stor och lättanvänd portal med statistik och marknadsinformation.

AccessScience

Börja i AccessScience när du ska leta information! Långa, bra artiklar om nästan alla ämnen inom naturvetenskap och teknik.

Chalmers