Navigation Huvudinnehåll Logga in Sök

FÖRÄNDRINGAR MED ANLEDNING AV COVID-19

[2020-03-24] Alla våra bibliotek har stängt tills vidare med anledning av Covid-19. Detta gäller även Meröppet. Alla våra onlineresurser fungerar precis som vanligt under tiden som vi har stängt. Om du har frågor kan du alltid mejla till support.lib@chalmers.se.


Här hittar du fortlöpande information om Chalmers biblioteks verksamhet med anledning av Covid-19 


Bibliotekets service med anledning av Covid-19


Öppettider
Lån, återlämning och reservationer
Boka handledning online
Databaser & e-resurser
Förlag erbjuder utökad tillgång till e-böcker och tidskrifter
Anteckningsstöd
Artiklar
Avhandlingar
Läxhjälpen online
Kontakta oss

Öppettider

Alla Chalmers bibliotek har stängt tills vidare med anledning av Covid-19, från 18 mars och framåt. Under denna period kan du fortfarande nå oss via telefon och mejl och du kommer åt alla våra e-resurser som vanligt.

Lån, återlämning och reservationer

Om du har pågående lån har vi automatiskt flyttat fram dessa till 11 april så du behöver inte  komma till biblioteket med dina böcker innan dess. Fortsätter stängningen efter det kommer vi löpande att flytta fram återlämningsdatum.

Utlån och reservationer av böcker är inte möjlig inom stängningstiden. All återlämning av böcker sker i bokinkastet vid huvudbiblioteket, Hörsalsvägen 2. Om du har reserverade böcker är det för närvarande inte möjligt att hämta dem på biblioteket. Reservationerna står kvar för din räkning så att du kan hämta dem när biblioteket har öppnat igen. 

Boka handledning online

Om du behöver råd och tips med hur du kommer igång att söka litteratur för ditt examensarbete eller en artikel, har referens- eller bildhanteringsfrågor, boka ett digitalt möte med en bibliotekarie.
support.lib@chalmers.se

Databaser & e-resurser

Våra e-resurser och databaser kommer du åt som vanligt via lib.chalmers.se. 
Här hittar du våra databaser

Som studerande och anställd på Chalmers når du databaser, e-böcker, och e-tidskrifter även utanför campus.
Läs mer om access till e-resurser hemifrån

Förlag erbjuder utökad tillgång till e-böcker och tidskrifter

Ett flertal förlag erbjuder tillfällig fri eller utökad access till e-böcker och andra e-resurser för att hjälpa de universitet och högskolor världen över som nu går över till distansundervisning. Här finns en lista som uppdateras löpande

Utöver de som listas så erbjuder flera förlag mer riktade insatser, där man kan få tillfällig fri access till material om man hör av sig och berättar om behovet. Kontakta support.lib@chalmers.se så undersöker vi vilka möjligheter som finns!

Anteckningsstöd

För närvarande kan du inte hämta anteckningsblock som vanligt på våra bibliotek och lärandetorg, men kontakta oss så skickar vi block med post. 

Artiklar

Om du har artiklar som är klara för avhämtning så kan du kontakta oss så skickar vi artiklarna inom kort.  

Avhandlingar

Om du behöver lämna in din avhandling till biblioteket, kontakta oss på support.lib@chalmers.se så försöker vi hitta en lösning. 

Läxhjälpen online

På grund av covid-19 hålls Läxhjälpen inte som vanligt, men du hittar hela läxhjälpsteamet på Zoom. Där erbjuder vi stöd för gymnasieelever i matte, kemi och fysik. Läs mer här

Kontakta oss

Telefon: 031-7723737 (9-16, lunch 12-13)
E-post: support.lib@chalmers.se 

Chalmers