Navigation Huvudinnehåll Sök Öppettider Kontakta oss

Ny på biblioteket


Välkommen till våra bibliotek och lärandetorg. Här är samlingssidan med allt du behöver veta för att börja använda våra tjänster. Har du några frågor eller behöver praktisk hjälp, fråga gärna en bibliotekarie på plats eller mejla oss.

Våra bibliotek

På Chalmers tekniska högskola finns Huvudbiblioteket, Arkitektur- och samhällsbyggnadsbiblioteket och Matematikbiblioteket på Campus Johanneberg och Chalmers Lärandetorg i Kuggen på Campus Lindholmen. Chalmers bibliotek är offentliga och öppna för alla. Kontakta oss

Bibliotekskonto 

Du kan själv registrera ett bibliotekskonto för att låna böcker. Läs om hur det fungerar att låna.

Sök böcker, artiklar, databaser...

Du hittar nästan allt som finns på biblioteket via sökrutan överst på alla våra webbsidor. Skriv dina sökord direkt i sökrutan eller klicka på Avgränsa för att välja artiklar, tryckta böcker, databaser m.m.

 

Ska ̈rmavbild 2014-01-07 Kl . 15.52.16

 

På sidan Söka finns alla söktjänster och databaser samlade med mer information.

Access till e-resurser

Som studerande eller anställd på Chalmers når du databaser, e-böcker, och e-tidskrifter med CID-inloggning, och även utanför campus. Här finns tips om hur man får tillgång till e-resurser

Datorer

Det finns datorer med CID-inloggning att använda på biblioteken, och ett par datorer för allmänheten. 

Wifi 

Du är välkommen att använda Eduroam i bibliotekets lokaler, på Chalmers sida datorintroduktion får du hjälp med inställningarna. Det finns däremot inget öppet nätverk för allmänheten.

Skriva ut och scanna

För att skriva ut hos oss behöver du vara anknuten till Chalmers och ha ett Chalmers ID (CID). Som extern användare kan du dessvärre inte skriva ut. Mer hjälp finns på sidan skriva ut och scanna.

Grupprum

Studenter på Chalmers kan boka grupprum på Huvudbiblioteket och Chalmers Lärandetorg, Kuggen. Du har möjlighet att genomföra upp till 4 bokningar, till maximalt 4 timmar per gång, under en period av 14 dagar Läs mer om våra grupprum. 

Mattesupport

På Mattesupporten får du hjälp av studenter från Institutionen för Matematiska vetenskaper. Mattesupporten finns på Huvudbiblioteket i Johanneberg och på Chalmers Lärandetorg, Kuggen på Lindholmen.

Läs- och skrivstöd

På Huvudbiblioteket och på Chalmers Lärandetorg i Kuggen finns en bokningsbar lässtudio utrustad med läshjälpmedel. Vi kan även hjälpa dig att beställa kurslitteratur i form av talböcker. Läs mer om vår service för studenter med särskilda behov

Ny student på Chalmers

På Chalmers webbplats finns fler tips till dig som är ny student. 

Följ oss i sociala medier

Följ oss på Instagram för den senaste informationen, event, tävlingar och annat roligt. 

Tre studenter som pluggar

 

Chalmers