Navigation Huvudinnehåll Sök Öppettider Kontakta oss

Bokcirkel - ”Queenie” av Candice Carty-Williams


”One Book One Chalmers” - OBOC - är en bokklubb där hela Chalmers – studenter såväl som anställda – får möjlighet att läsa en och samma bok. Vi erbjuder nu några bokcirkeltillfällen där vi samlas och diskuterar årets bok och de frågor den väcker!

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/CalendarDetails.cshtml)

Biblioteket har i år tillsammans med Studenternas jämlikhetskommitté (JÄMK) valt boken Queenie av Candy Carty-Williams. Denna hyllade debut engagerar sig i frågor om sexism och rasism i Storbritannien genom ett skarpt språk, massor av humor och skildrar på ett pricksäkert sätt själva upplevelsen av att leva på 2000-talet.

Boken finns att låna på våra bibliotek, reservera ett exemplar ur vår katalog. Den finns även tillgänglig att läsa som e-bok på plattformen VLeBooks, inloggning med Chalmers ID (CID) krävs för åtkomst.

 

Bokcirkelfrågor

Som stöd eller inspiration för att komma igång med diskussionerna kring boken har vi satt ihop en liten läsguide med bokcirkelfrågor (pdf) för Queenie.

 

OBS. Det finns inga krav på att man ska ha hunnit läsa klart hela boken eller läst till ett särskilt avsnitt för att delta i våra bokcirklar, alla är välkomna att ansluta och prata kring boken och de frågor som den väcker.

Varmt välkomna!

När: 25/1 kl: 17:00 – 17:45
Var: Online via Zoom, anslut med PC, Mac, Linux, iOS eller Android: https://chalmers.zoom.us/j/67168627764

 

Chalmers