Navigation Huvudinnehåll Sök Öppettider Kontakta oss
Skapa bibliotekskonto

Vi vill uppmana alla som vill skapa ett bibliotekskonto att göra det innan ni besöker biblioteket. Tack för förståelsen! Skapa bibliotekskonto här

Nyhetsarkiv


Skapa bibliotekskonto online

Vi vill uppmana alla nya studenter att skapa ett bibliotekskonto online innan ni besöker biblioteket. Detta för att undvika trängsel och köer i början av terminen.

Publicerad 2022-01-12

Chalmers modellkammare - digitaliserad

I november öppnade en ny fysisk utställning baserat på material från Arkitekturskolans modellkammare nere på Ljusgården i ACE-huset. Genom biblioteket finns nu även möjligheten att ta del av modellerna i digitaliserat format, välkommen att söka bland modellerna!

Publicerad 2021-11-18

Årets OBOC-bok är vald!

”One Book One Chalmers” - OBOC - är en bokklubb där hela Chalmers – studenter såväl som anställda – får möjlighet att läsa en och samma bok, och samlas kring aktiviteter som anknyter till boken. Läs mer om vilken bok vi valt och vilka aktiviteter vi kommer att erbjuda!

Publicerad 2021-11-11

Modell av Eiffeltornet ställs ut på ACE-biblioteket

ACE-biblioteket ställer ut en modell av Eiffeltornet i skala 1:100 med start nu i oktober. Modellen är gjord av Hans Rosén och mäter imponerande 3 meter och 24 cm.

Publicerad 2021-10-27

Våra öppettider förlängs

Från och med måndagen den 1 november återgår Huvudbiblioteket på Johanneberg till sina ordinarie öppettider igen, se vad som gäller för respektive bibliotek

Publicerad 2021-10-26

BIO får open access-priset 2021!

Institutionen för Biologi och bioteknik, BIO, tilldelas årets open access-utmärkelse

Publicerad 2021-10-26

Chalmers