Navigation Huvudinnehåll Sök Öppettider Kontakta oss

Årets OBOC-bok är vald!


Publicerad den 11 november 2021

”One Book One Chalmers” - OBOC - är en bokklubb där hela Chalmers – studenter såväl som anställda – får möjlighet att läsa en och samma bok, och samlas kring aktiviteter som anknyter till boken. Läs mer om vilken bok vi valt och vilka aktiviteter vi kommer att erbjuda!

Boken Queenie av Candice Carty-Williams

Queenie av Candice Carty-Williams!

Biblioteket har i år tillsammans med Studenternas jämlikhetskommitté (JÄMK) valt boken Queenie av Candy Carty-Williams. Denna hyllade debut engagerar sig i frågor om sexism och rasism i Storbritannien genom ett skarpt språk, massor av humor och skildrar på ett pricksäkert sätt själva upplevelsen av att leva på 2000-talet.

Boken finns naturligtvis att låna på våra bibliotek, så passa på att reservera ett exemplar ur vår katalog. Den finns även tillgänglig att läsa som e-bok på plattformen VLeBooks, inloggning med Chalmers ID (CID) krävs för åtkomst.

 

Föreläsning 24/11-2021

Vi rivstartar igång årets bokklubb med att erbjuda en spännande föreläsning under AHA-festivalen där vi har bjudit in Lovette Jallow – författare, entreprenör och aktivist. Hennes föreläsning kopplar an till boken Queenie: Lovette kommer berätta om sina personliga erfarenheter som afroamerikansk kvinna i ett samhälle där det är normen att vara vit, och vidare diskutera hur vi kan förändra strukturer och bli mer inkluderande i vårt språk och vår behandling av andra människor.

Föreläsningen avrundas med en diskussion med studenterna från Jämlikhetskommittén som ställer frågor som ”Hur kan litteraturen hjälpa oss att se strukturerna omkring oss? Hur påverkar dessa strukturer, till exempel vita privilegier, ingenjörernas arbete och de tekniska system de producerar?”

Datum: 2021-11-24
Tid: 10:00 – 11:00
Plats: Sal RunAn, Kårhuset campus Johanneberg.
Språk: Föreläsningen kommer att hållas på engelska

Mer information hittar du på festivalens hemsida

 

Kommande program för vårterminen 2022

Som vanligt anordnas även ett antal bokcirklar i bibliotekets regi kring årets OBOC-bok, vi ser väldigt mycket fram emot att få möta er där och föra vidare samtalen utifrån boken framåt våren.

Mer information om boken och om de anknytande aktiviteterna till den kommer att publiceras löpande på bibliotekets webb, på Chalmers studentportal, i sociala medier och på Chalmers intranät.

 

 

Chalmers