Navigation Huvudinnehåll Logga in Sök
Problem med sökning som innehåller diakriter

Du kan få ett felmeddelande om din sökning innehåller t.ex å, ä, ö. Skriv i så fall ett annat ord eller blanksteg för att komma till katalogen. Gör sedan om din sökning där. Vi arbetar på att lösa detta.


OBOC - One Book One Chalmers


”One Book One Chalmers” - OBOC - är en bokklubb där hela Chalmers – studenter såväl som anställda – får möjlighet att läsa en och samma bok, och samlas kring aktiviteter som anknyter till boken.

Idén med att läsa en gemensam bok har använts på olika håll i världen och i olika kontexter för att skapa gemenskap och mötesplattformar. Bland annat finns ”Stockholm läser”, ”Canada reads” och "MIT Reads".

Det första OBOC gick av stapeln i oktober 2019. I samarbete med JÄMK (kårens jämlikhetskommitté) valde Chalmers bibliotek boken "Makten" av Naomi Alderman. 

Se förra årets OBOC-film här

OBOC 2020 - "Blå" av Maja Lunde

Maja Lundes bok "Blå" är vald som bok för 2020. Maja Lunde är en norsk författare som har skrivit manus för film och tv samt gett ut flera barnböcker. För den vuxna publiken slog hon igenom stort med boken Binas historia (2015) som också har översatts till ett femtontal språk. I Sverige är hon aktuell med boken Przewalskis häst som ges ut i januari 2021 och som handlar om människor och djur och våra gemensamma livsvillkor.

Information om boken och om de anknytande aktiviteterna till den kommer att publiceras löpande på den här sidan, på Chalmers studentportal, i sociala medier och på Chalmers intranät.

Redan nu kan du boka in vinterns bokcirklar. På grund av pandemisituationen kommer de att äga rum i Zoom.

Bokcirklar

18 mars 2021 15:00, Zoom

Frågor till bokcirklarna - för deltagare (pdf)
Frågor till bokcirklarna - för lärare (pdf)

Låna e-böcker och ljudböcker genom biblioteken i Göteborg

Läs mer här. 

Har du några frågor om OBOC?

Du är alltid välkommen att kontakta oss via mejladressen userservices.lib@chalmers.se

Chalmers