Navigation Huvudinnehåll Logga in Sök
Biblioteken har öppet i begränsad omfattning

Det finns möjlighet till att hämta reserverat material, 10-14 måndag till fredag. Biblioteken har öppnat upp en del läsplatser under öppettiderna. Grupprum är tillgängliga på Kuggen och i begränsad omfattning på Huvudbiblioteket, men är i dagsläget inte bokningsbara. 
Läs mer om vad som gäller på våra bibliotek. 


OBOC - One Book One Chalmers


”One Book One Chalmers” - OBOC - är en bokklubb där hela Chalmers – studenter såväl som anställda – får möjlighet att läsa en och samma bok, och samlas kring aktiviteter som anknyter till boken.

Idén med att läsa en gemensam bok har använts på olika håll i världen och i olika kontexter för att skapa gemenskap och mötesplattformar. Bland annat finns ”Stockholm läser”, ”Canada reads” och "MIT Reads".

Det första OBOC gick av stapeln i oktober 2019. I samarbete med JÄMK (kårens jämlikhetskommitté) valde Chalmers bibliotek boken "Makten" av Naomi Alderman.

OBOC hösten 2020 startar 18 november 12:15

Den 18 november klockan 12:15 startar vi den andra omgången av OBOC med en launch i Zoom, där vi avslöjar vilken bok vi har valt i årets OBOC.

Information om boken och om de anknytande aktiviteterna till den kommer att publiceras löpande på den här sidan, på Chalmers studentportal, i sociala medier och på Chalmers intranät.

Redan nu kan du boka in vinterns bokcirklar. På grund av pandemisituationen kommer de med största sannolikhet att äga rum i Zoom.

8 december 2020 17:15
10 februari 2021 12:00
18 mars 2021 15:00

Har du några frågor om OBOC?

Du är alltid välkommen att kontakta oss via mejladressen userservices.lib@chalmers.se

Chalmers