Navigation Huvudinnehåll Sök Öppettider Kontakta oss

Våra datorer, Wifi och Eduroam


Datorer

Alla Chalmers bibliotek har stationära datorer som du som är Chalmers-student kan använda. Använd ditt CID för att logga in. Du som inte tillhör Chalmers kan också låna en dator, dock utan utskriftsmöjligheter. Då loggar du in med personnummer och pin-kod.

Scannrar finns på alla tre biblioteken.

Access utanför campus

Du kan komma åt bibliotekets e-böcker och e-tidskrifter även hemifrån om du är student eller anställd vid Chalmers. Här finns tips.  

Wifi - Eduroam

På Chalmers, liksom på många universitet och högskolor i Sverige, finns det trådlösa nätverket Eduroam. Eduroam finns på universitet över hela världen och håller nu på att utvidgas till allmänna platser som tågstationer och flygplatser. Har du väl gjort inställningarna en gång kopplas du automatiskt upp överallt i världen där Eduroam finns. 

Anslut till Eduroam

Du ansluter till det trådlösa nätverket Eduroam. Användarnamnet är CID@chalmers.se (INTE CID@student.chalmers.se) och lösenordet är ditt CID-lösenord. De flesta kan ansluta till Eduroam bara genom att ange användarnamn och lösenord. Skulle du behöva veta mer om hur man ställer in just din plattform så finns det information på Chalmers Serviceportal (Inloggning med Chalmers ID (CID) nödvändig).

Klicka på kartan så ser du var du kan koppla upp dig mot Eduroam! Kartan tar några sekunder på sig att ladda.

Om du är läser på Chalmers men har din hemvist på Göteborgs universitet, så kommer du åt Eduroam, men du måste aktivera det på GU. Läs mer här

World _Map _FIFA2

World Map FIFA2 av B1mbo (CC-BY-SA-3.0), via Wikimedia Commons.

Chalmers