Navigation Huvudinnehåll Sök Öppettider Kontakta oss

Våra datorer, Wifi och Eduroam


Datorer

Alla Chalmers bibliotek har i olika utsträckning stationära datorer som du som är Chalmers-student kan använda.

Varje bibliotek är även utrustade med en öppen sökdator där alla våra besökare kan genomföra sökningar i bibliotekets katalog, skapa ett bibliotekskonto eller reservera böcker direkt under sitt besök.

 

Campus Johanneberg

På både Huvudbiblioteket och på Arkitektur- och samhällsbyggnadsbiblioteket finns ett antal stationära datorer som Chalmers-studenter kan sitta och arbeta vid under en längre period, samt använda för utskrifter. Använd ditt CID (Chalmers-ID) för att logga in på dessa.

 

Campus Lindholmen

På Chalmers Lärandetorg i Kuggen finns en stationär dator med CID-inloggning som främst är avsedd att användas för utskrifter eller för kortare ärenden. Du hittar denna i skrivarrummet på entréplan.

För tillgång till ytterligare stationära datorer på campus Lindholmen för Chalmers-studenter hänvisar vi till de olika datorsalarna som finns utspridda över campus. Du hittar enklast till datorsalarna via appen Campus Map.

 

Inte Chalmers-student?

Du som inte tillhör Chalmers kan också låna en stationär dator, dock utan utskriftsmöjligheter. Både Huvudbiblioteket på Johanneberg samt Chalmers Lärandetorg i Kuggen har stationära datorer för allmänheten som kan användas för att söka och läsa i de flesta av de e-resurser som biblioteket tillhandahåller, i personligt studiesyfte.

Då loggar du in med personnummer och pinkod.

Wifi - Eduroam

På Chalmers, liksom på många universitet och högskolor i Sverige, finns det trådlösa nätverket Eduroam. Eduroam finns på universitet över hela världen och håller nu på att utvidgas till allmänna platser som tågstationer och flygplatser. Har du väl gjort inställningarna en gång kopplas du automatiskt upp överallt i världen där Eduroam finns. 

 

Anslut till Eduroam

Du ansluter till det trådlösa nätverket Eduroam. Användarnamnet är CID@chalmers.se (INTE CID@student.chalmers.se) och lösenordet är ditt CID-lösenord. De flesta kan ansluta till Eduroam bara genom att ange användarnamn och lösenord. Skulle du behöva veta mer om hur man ställer in just din plattform så finns det information på Chalmers Serviceportal (Inloggning med Chalmers ID (CID) nödvändig).

Klicka på kartan så ser du var du kan koppla upp dig mot Eduroam! Kartan tar några sekunder på sig att ladda.

Om du är läser på Chalmers men har din hemvist på Göteborgs universitet, så kommer du åt Eduroam, men du måste aktivera det på GU. Läs mer här

World _Map _FIFA2

World Map FIFA2 av B1mbo (CC-BY-SA-3.0), via Wikimedia Commons.

Chalmers