Navigation Huvudinnehåll Logga in Sök

Bibliotekens lokaler är stängda

Alla våra bibliotek håller tills vidare stängt med anledning av Covid-19. 


Låna


Bibliotekskonto

Alla kan få ett bibliotekskonto på Chalmers bibliotek. Det gäller på Huvudbiblioteket, Arkitektur- och samhällsbyggnadsbiblioteket, Matematikbiblioteket och Chalmers Lärandetorg, Kuggen. Kom till något av biblioteken så hjälper vi dig. Glöm inte att ta med fotolegitimation.  

bibliotekets användarregler finns utförligare information.

Lån & reservationer

Du är garanterad 14 dagars lånetid på de flesta böcker, men om ingen reserverar boken kan du ha den i upp till 90 dagar. Om någon reserverar boken efter 14 dagar kommer du att få ett meddelande där vi ber dig lämna tillbaka den så fort som möjligt.

Om ingen reserverat boken kan du låna om den upp till två gånger à 30 dagar. Vill du låna den ännu längre är du välkommen att ta med boken till bibliotekets informationsdisk så hjälper vi dig.

Det går bra att lämna tillbaka boken till vilket som helst av våra bibliotek. Om du kommer när vi har stängt kan du använda bokinkastet utanför respektive bibliotek. 

Använd bibliotekets katalog för att reservera en bok. När boken finns att hämta får du ett e-postmeddelande. Boken står kvar på reservationshyllan i en vecka.

Om vi inte har det du letar efter så är du välkommen att beställa boken eller artikeln. Fjärrlån hämtas i informationsdisken.

Du hittar en länk till ditt bibliotekskonto, "My Account", i övre högra hörnet i bibliotekskatalogen. Här kan du se dina reservationer och förnya dina lån. Första gången du använder ditt bibliotekskonto behöver du godkänna att EBSCO, som är vår leverantör av bibliotekstjänster, får spara dina personuppgifter.

Som student eller anställd kan du

Även allmänheten kan använda Chalmers bibliotek

Du är varmt välkommen att använda våra bibliotek även om du inte har någon koppling till Chalmers. Du kan låna tryckta böcker, läsa tidskrifter, ta kopior och använda lokalerna.

Det finns publika datorer där du kan använda de flesta av bibliotekets e-resurser i privat studiesyfte.

Däremot kan du inte använda det trådlösa nätverket, skrivare, boka grupprum eller nå e-resurser hemifrån.

Låneautomat Utzoomad , Red.

 

 

Chalmers