Navigation Huvudinnehåll Sök Öppettider Kontakta oss

Skriva ut och scanna


Skriva ut

Studenter med Chalmers ID kan skriva ut från bibliotekets stationära datorer eller från din laptop. Om du ska skriva ut från de stationära datorerna så loggar du in med ditt Chalmers ID (CID). Det finns ingen möjlighet för externa användare att göra utskrifter på våra bibliotek.

Allmän information om skrivare och utskrifter på Chalmers hittar du på Serviceportalen (inloggning med Chalmers ID (CID) nödvändig).

Skriva ut från egen dator

Instruktioner och teknisk hjälp för hur studenter och anställda kopplar upp sig mot Chalmers utskriftssystem från egen laptop, Windows eller Mac, på Serviceportalen.

Skriva ut från webben

Om det strular med utskrifter från egen dator eller i biblioteket så finns det möjlighet att skriva ut från ett webbgränssnitt

Scanna

Vi har inga kopiatorer på våra bibliotek. Om du behöver kopiera så använder du funktionen scanna till din e-post på skrivaren och skriver sedan ut dokumentet därifrån. 

Hur mycket får jag scanna från tryckta tidskrifter och böcker?

Enligt Lagen om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk får man som privatperson kopiera/scanna in enstaka sidor av litterära verk och tidskrifter. Det är alltså tillåtet att använda en mindre del av en bok eller tidskrift för enskilt bruk.

För undervisning gäller Högskoleavtalet med Bonus Copyright Access.

Chalmers