Navigation Huvudinnehåll Sök Öppettider Kontakta oss

Trivsel på Chalmers bibliotek


Syftet med trivselreglerna är att få en så god arbetsmiljö som möjligt för alla. Som besökare förbinder du dig att följa bibliotekspersonalens instruktioner och anvisningar, bibliotekets informationsskyltning samt nedanstående regler.

Respektera besökare och personal

Ta hänsyn till allergiker och undvik parfym och andra starka dofter när du besöker våra bibliotek. Rökning, inklusive e-cigaretter eller alkohol är inte tillåtna i bibliotekets lokaler.

Djur är inte tillåtna i bibliotekets lokaler, undantag för ledarhund.

Ljudnivå

I biblioteket är grupparbete och samtal i normal ljudnivå tillåtna. Om du ska delta i digital undervisning eller liknande ska hörlurar/headset användas. Saknar du hörlurar finns det att låna i informationsdisken.

Mobiltelefoner bör vara inställda på ljudlös när du befinner dig i bibliotekets lokaler. Diskreta telefonsamtal är tillåtna. I de tysta läsesalarna ska däremot telefoner alltid vara avstängda. 

Ordning och reda

Böcker från boksamlingen som du har plockat fram men inte vill låna med dig hem placeras på avlastningsbräden på bokhyllornas gavlar, eller lämnas över till bibliotekspersonalen, så sätter vi upp dem på rätt plats igen.

Möbler, övriga inventarier och utrustning ska behandlas varsamt. Lämna studieplatsen i samma skick som du själv önskar hitta den i. Behövs det fler stolar runt ett bord eller en datorplats så är det ok att flytta dessa, men ställ tillbaka möbler på sin plats när du går för dagen. 

Mat och fika

Lagad mat får inte intas i biblioteket, det gäller även i grupprummen. Däremot är det tillåtet att ta med enklare förtäring som smörgås, bulle, frukt, godis och dryck.

 

Tack för att du visar hänsyn och gör biblioteket till en trygg och trivsam plats för alla!

Chalmers