Navigation Huvudinnehåll Logga in Sök
Biblioteken har öppet i begränsad omfattning

Det finns möjlighet till att hämta reserverat material, 10-14 måndag till fredag. Biblioteken har öppnat upp en del läsplatser under öppettiderna. Grupprum är tillgängliga på Kuggen och i begränsad omfattning på Huvudbiblioteket, men är i dagsläget inte bokningsbara. 
Läs mer om vad som gäller på våra bibliotek. 


Att publicera


Allt som Chalmers forskare publicerar ska registreras i databasen research.chalmers.se. Här finns vetenskapliga artiklar, avhandlingar och konferensbidrag från 2004 och framåt.

Alla forskarpublikationer ska registreras i research.chalmers.se. Chalmers Open Access-policy säger dessutom att Chalmers forskare ska deponera en kopia av sina publikationer i elektronisk form. Studentarbeten ska registreras och e-publiceras i tjänsten Chalmers Open Digital Repository.

Bibliotekets publiceringsservice

Biblioteket ansvarar för research.chalmers.se och utvecklingen av högskolans elektroniska publicering. Vi hjälper dig med:

  • Praktiska frågor om publicering
  • ISBN
  • Registrering i research.chalmers.se 
  • Elektronisk publicering i research.chalmers.se 
  • Strategisk publicering

Research.chalmers.se fungerar också som ett öppet arkiv som hjälper till att sprida Chalmers forskning. Publiceringarna sprids till tjänster som SwePub, Google Scholar och OpenAIRE.

Chalmers