Navigation Huvudinnehåll Sök Öppettider Kontakta oss

Access till e-resurser


Som studerande och anställd på Chalmers når du databaser, e-böcker, och e-tidskrifter även utanför campus.

Identifiera dig med CID

När du kommer till en e-resurs med begränsad tillgång möter du en inloggningssida där du identifierar dig med ditt Chalmers ID (CID). För många e-resurser krävs identifiering även inom campus.

Tips

Starta på bibliotekets webbplats

Enklast är att söka e-resurser på bibliotekets webbplats. När du klickar på länken till artikeln, e-boken eller databasen, så kommer du automatiskt till rätt inloggningssida.

Identifiera dig genom OpenAthens direkt på e-resursernas plattformar

Hos flera förlag och databaser kan man logga in med CID genom tjänsten OpenAthens. Håll utkik efter "Sign in via your institution", "OpenAthens" eller liknande. Om du får upp flera Chalmers att välja på , välj Chalmers library (viktigt!).  Läs mer om OpenAthens.

Använd länkservermenyn

Klicka på "@Chalmers-knappen" om du ser den i en databas. Då kommer du vidare till fulltext om den är tillgänglig. Om vi inte har tillgång kan du beställa boken eller artikeln.

Google Scholar

Google Scholars inställningar kan du ange Chalmers under Bibliotekslänkar. Då kommer en fulltext-länk att visas när du har tillgång till en e-resurs.

Inte Chalmersanknuten?

När du slutar på Chalmers kan du inte längre nå våra e-resurser utifrån. Även om du inte hör till Chalmers är du välkommen till Chalmers bibliotek. Här finns det publika datorer som du kan använda för att söka och läsa i de flesta av de e-resurser som biblioteket tillhandahåller, i personligt studiesyfte.

Det här får du göra med bibliotekets e-resurser

Läs om villkor för användning, utskrifter och nedladdning.

Fjärrlån.jpg

Fråga biblioteket

Om du har problem att komma åt en resurs eller behöver hjälp är du välkommen att kontakta oss.

Fråga oss
Chalmers