Navigation Huvudinnehåll Logga in Sök
Problem med sökning som innehåller diakriter

Du kan få ett felmeddelande om din sökning innehåller t.ex å, ä, ö. Skriv i så fall ett annat ord eller blanksteg för att komma till katalogen. Gör sedan om din sökning där. Vi arbetar på att lösa detta.


Access till e-resurser


Som studerande och anställd på Chalmers når du databaser, e-böcker, och e-tidskrifter även utanför campus.

Identifiera dig med CID

När du kommer till en e-resurs med begränsad tillgång möter du en inloggningssida där du identifierar dig med ditt Chalmers ID (CID). För många e-resurser krävs identifiering även inom campus.

Tips

Starta på bibliotekets webbplats

Enklast är att söka e-resurser på bibliotekets webbplats. När du klickar på länken till artikeln, e-boken eller databasen, så kommer du automatiskt till rätt inloggningssida.
Du kan även börja med att logga in här.

Identifiera dig genom OpenAthens direkt på e-resursernas plattformar

Hos flera förlag och databaser kan man logga in med CID genom tjänsten OpenAthens. Håll utkik efter "Sign in via your institution", "OpenAthens" eller liknande. Läs mer om OpenAthens.

Använd länkservermenyn

Klicka på "@Chalmers-knappen" om du ser den i en databas. Då kommer du vidare till fulltext om den är tillgänglig. Om vi inte har tillgång kan du beställa boken eller artikeln.

Google Scholar

Google Scholars inställningar kan du ange Chalmers under Bibliotekslänkar. Då kommer en fulltext-länk att visas när du har tillgång till en e-resurs.

Ladda om sidan via bibliotekets proxy

Om du har hittat en e-resurs via en sökmotor eller fått en länk på annat sätt blir du inte igenkänd som Chalmersanvändare. Då kan du ladda om sidan via bibliotekets proxy för att se om du har tillgång. Gå till sidan Proxy bookmarklet och följ instruktionerna.

Inte Chalmersanknuten?

När du slutar på Chalmers kan du inte längre nå våra e-resurser utifrån. Även om du inte hör till Chalmers är du välkommen till Chalmers bibliotek. Här finns det publika datorer som du kan använda för att söka och läsa i de flesta av de e-resurser som biblioteket tillhandahåller, i personligt studiesyfte.

Det här får du göra med bibliotekets e-resurser

Läs om villkor för användning, utskrifter och nedladdning.

Fjärrlån.jpg

Fråga biblioteket

Om du har problem att komma åt en resurs eller behöver hjälp är du välkommen att kontakta oss.

Fråga oss
Chalmers