Navigation Huvudinnehåll Sök Öppettider Kontakta oss

Frågor och svar om beställningar


Vad kan jag beställa?

Artiklar och böcker inom Chalmers ämnesområden som inte finns på Chalmers bibliotek går bra att beställa.

Bokbeställningar: Skriv gärna om du föredrar  tryckt bok eller e-bok så gör vi vad vi kan för att tillmötesgå dina önskemål.

Innan du beställer en bok, kontrollera om den redan finns hos oss. Böcker som finns på biblioteket men som är utlånade fjärrlånas inte, även om det är kö. Reservera boken hos oss istället.

När och hur får jag det jag beställt?

Artikelkopior levereras vanligtvis inom ett par dagar, men det kan ta längre tid.

Forskare och personal anställda av Chalmers får artikeln med e-post när det är möjligt, annars skickas den med internpost.

Forskare och personal anställda av Göteborgs universitet och lokaliserade till Chalmers får artikeln skickad med internpost eller med vanlig post.

Studenter får ett meddelande när artikeln finns att hämta på biblioteket. Vi kan inte skicka artiklar med e-post till studenter.

Företag och privatpersoner får artikeln skickad med vanlig post.

Böcker kommer vanligtvis inom 1-3 veckor. Du får ett e-postmeddelande när boken finns att hämta.

E-böcker är oftast tillgängliga inom någon eller några dagar, men kan ta längre tid. Du får ett e-postmeddelande när boken går att nå.

Kostar det något?

För det mesta inte, men det finns undantag, se priser

Hur länge får jag låna en fjärrlånad bok?

Lånetiden varierar beroende på villkoren hos det utlånande biblioteket.
Ett par dagar innan lånetiden går ut får du ett meddelande per e-post. Kontakta oss om du önskar förlängning av lånetiden. Fjärrlån går inte att förlänga själv.

Kan jag lämna inköpsförslag?

Du är varmt välkommen att lämna förslag på såväl böcker som tidskrifter inom Chalmers ämnesområden. Vi bedömer från fall till fall om vi ska låna in boken från ett annat bibliotek eller köpa in den till Chalmers biblioteks samlingar.

Chalmers