Navigation Huvudinnehåll Sök Öppettider Kontakta oss

Om våra databaser


Vi har valt ut en mängd databaser inom Chalmers ämnesområden, många är licensierade medan andra är fria. Du hittar dem enklast genom att filtrera din sökning till databaser i sökrutan ovan.

Via våra databaser har du tillgång till miljontals böcker, artiklar och tidskrifter. Att hitta rätt databas om man inte vet vad man letar efter kan vara svårt. Därför har vi valt att lyfta fram några databaser på den här sidan.

Att hitta en databas

Via sökrutan överst på sidan kan du filtrera din sökning till databaser. Skriv in namnet eller en del av namnet på den databas du letar efter och sök. Om du inte vet vilken databas du söker kan du prova att skriva in det ämnesområde som du vill att databasen ska täcka t. ex. kemi, fysik, ekonomi. Nedan finner du några resurser som vi valt att lyfta fram som bra startpunkter om du ändå har svårt att veta var du ska börja.

Ämnesövergipande databaser

Namn Beskrivning
EDS Chalmers biblioteks discoverysystem. Katalog över tryckt och elektroniskt material på Chalmers bibliotek.
Google Scholar Ett utsnitt ur Googles stora index fokuserat på vetenskapliga resurser.
Scopus En abstract- och citeringdatabas med stor täckning.
Web of Science En gemensam ingång till många av de stora citeringsdatabaserna som har täckning över flera discipliner. Ger åtkomst till Arts & Humanities Citation Index, Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index and Conference Proceedings Citation Index.
ProQuest En plattform för en stor mängd bibliografiska databaser inom alla ämnesomåden.
-1965 Alfabetisk katalog Vår kortkatalog, med information om våra samlingar med tryckår 1965 och tidigare, är inskannad och tillgänglig för bläddring.

Avhandlingar

Namn Beskrivning
Research.chalmers.se Information om forskning på Chalmers: publikationer och projekt inklusive information om finansiärer och samarbetspartners. Äldre avhandlingar är sökbara via EDS
SwePub Vetenskaplig publicering vid svenska lärosäten. Sök bland artiklar, konferensbidrag och avhandlingar.
ProQuest Dissertations & Theses (PQDT) En av världens största avhandlingsdatabaser med stor geografisk spridning. Många avhandlingar i fulltext.

Examensarbeten

Namn Beskrivning
ODR Chalmers Open Digital Repository: databas för publicering av studentarbeten. Äldre examensarbeten är sökbara via EDS.
Uppsatser.se På uppsatser.se kan du söka bland examensuppsatser från svenska högskolor och universitet.

Film och instruktionsvideos

Namn Beskrivning
JOVE  Journal of Visualized Experiments är en videotidskrift som är peer-reviewed. Fokuserad på biologi, medicin, kemi och fysik.

Fråga biblioteket

Om du har problem att komma åt en resurs eller behöver hjälp är du välkommen att kontakta oss. Fråga oss
Chalmers